(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Rabínův měšec
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa, česnek, olivy, 3 menší kapie různých barev, vajíčko, petrželku, žampiony, pórek, pepř, sůl, vegetu, olej, máslo, hl. mouku
Postup přípravy
Prsa nakrojte tak, aby vznikla kapsa. Osolte je zvenku i zevnitř a naplňte směsí.
SMĚS: v misce smíchejte několik rozmačkaných stroužků česneku, hrstku oliv nakrájených na plátky, barevné kapie nakrájené na malé kostičky, vajíčko, nasekanou petželku, nakrájené žampiony a pórek. Vše dochuťte podle svého vkusu pepřem, solí, vegetou, sešpendlete párátky.
Připravená prsíčka osmahněte rychle na rozpáleném oleji a pak zvolna poduste pod pokličkou ještě asi 5 min. Maso přendejte z pánve do kastrůlku, na každou porci položte plátek másla a kastrůlek zavřete. Na pánev do vypečené šťávy přidejte trochu mouky. Lehce ji opražte a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby vznikla šťáva. Tou pak na talíři přelijte maso a přílohu.
Příloha: brambory vařené nebo hranolky
SMĚS: v misce smíchejte několik rozmačkaných stroužků česneku, hrstku oliv nakrájených na plátky, barevné kapie nakrájené na malé kostičky, vajíčko, nasekanou petželku, nakrájené žampiony a pórek. Vše dochuťte podle svého vkusu pepřem, solí, vegetou, sešpendlete párátky.
Připravená prsíčka osmahněte rychle na rozpáleném oleji a pak zvolna poduste pod pokličkou ještě asi 5 min. Maso přendejte z pánve do kastrůlku, na každou porci položte plátek másla a kastrůlek zavřete. Na pánev do vypečené šťávy přidejte trochu mouky. Lehce ji opražte a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby vznikla šťáva. Tou pak na talíři přelijte maso a přílohu.
Příloha: brambory vařené nebo hranolky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé